Beernem - Voortraject met de sportraad en cultuurraad

Tamara De Pauw (sportfunctionaris) contacteerde ons met de vraag: ‘Hoe kunnen we verenigingen versterken in deze moeilijke tijd?’. 

Baristaz werd met deze vraag geconfronteerd tijdens een overleg van het dagelijks bestuur van de cultuur- en sportraad. Samen met de aanwezigen werden de noden scherp gesteld.

Het bleek duidelijk dat de vraag naar middelen en mensen zowel bij cultuurverenigingen als bij sportverenigingen dezelfde was. 

beernem

Een traject voor zowel sport- als cultuurverenigingen was dus in de maak. Zo’n manier van werken zorgt ervoor dat er heel wat kennisdeling en kruisbestuiving plaatsvindt. Iets wat alleen maar kan leiden tot betere oplossingen. Een plan dat de schepen van cultuur en sport Patricia Waerniers met veel plezier wou realiseren.   

Deze manier van werken voorgesteld: In 2020 zou er eerst een fysieke inspiratiesessie zijn. Na afloop van die sessie konden de verenigingen instappen in een ‘vereniging in verandering traject’ van Baristaz. 

Maar … Corona stak ook hier zijn voetje voor. 

Daarom kwam Beernem met een nieuw voorstel. Zo volgen er binnenkort wellicht een soort van digitale commissies (digitale sportkantines) waar we per thema en in kleine groepen, de huidige uitdagingen scherp stellen. Eens de uitdagingen duidelijk zijn, volgen er digitale of fysieke ‘vereniging in verandering trajecten’ met telkens de focus op een bepaalde uitdaging.

Hoe dan ook begin 2021 zitten we eerste werk samen om dit mooie project vorm te geven en op gang te trekken.

https://www.beernem.be/