St-Laureins - Inspiratiesessie tijdens de Algemene vergadering

8 september … zo tussen lockdown 1 en lockdown 2 door … was er een fysieke sessie Baristaz inspiratie in St-Laureins. Weliswaar allemaal met mondmasker, in de refter van de school en met 1,5 meter afstand tussen elkaar maar wat was het leuk dit fysiek te kunnen doen.

Een mix van kleine en grote verenigingen waren aanwezig. Daarbij ook een aantal nieuwe verenigingen die de kans kregen zich voor te stellen.

 

 

Eerst gingen we even terug in de tijd om de vele uitdagingen binnen het huidige verenigingsleven scherp te zetten. De uitdagingen op vlak van administratie, GDPR, ledenbeleid, vrijwilligersbeleid, …

De kern van de sessie werd op vraag van de sportraad gebaseerd op één vraag ‘Wat is besturen?’. Verwonderlijk altijd hoe moeilijk het is deze vraag te beantwoorden. Als je even dieper ingaat op wat de rol is van zo’n bestuurder, hoor je heel wat uitvoerende taken (bar doen, veld uittekenen en lidgeld innen). Ook taken van het management komen breed naar voor (organisatie van een evenement, organiseren van trainersuren en velden). Maar te weinig horen wij de echte taken van een bestuurder.

Blij dat we deze mix van verenigingen konden inspireren. Met een andere blik op wat besturen is en een roze blik op de toekomst verlieten ze één voor één de zaal.

Meer informatie over onze inspiratiesessie kan je hier terugvinden. 

http://www.sint-laureins.be