Waregem - Inspiratiesessie met de focus op goed bestuur

Simon Depraetere is de sportclubondersteuner van Waregem. Vorig jaar ging hij met zijn leden van de Algemene Vergadering aan de slag met het thema vrijwilligers.

Tijdens verschillende werktafels, leerden de aanwezigen toen hoe belangrijk leden wel zijn voor de organisatie, voor de vereniging.

 

De Algemene Vergadering van 17 december moest een ander thema belichten. Simon vroeg ons om kennis en inspiratie te delen over de structuur van de vereniging en over de verschillende rollen die leden kunnen opnemen in die vereniging. Maar in hoofdzaak vroeg hij ons te focussen op het belang van de strategie van een vereniging. Zo wou Simon de bestuurders van de Waregemse vereniging, in dit Corona-jaar, terug iets competenter en veerkrachtiger maken.

Met bijna 70 aanwezigen was deze digitale sessie een succes. De aanwezigen leerden het belang van de strategische pijler van de vereniging kennen. Iedereen kan een beslissing nemen maar wanneer je als bestuurder geen zicht hebt op de toekomst, is het o zo moeilijk de juiste beslissingen te nemen.

De Baristaz-methodiek voor het schrijven van een toekomstvisie werd toegelicht.

Stad Waregem stelde de verenigingen nu de vraag: Willen ze onder begeleiding van Simon en Baristaz aan de slag willen gaan om zelf een plan te schrijven? 

Baristaz staat alvast klaar om hopelijk in 2021 op deze vraag een antwoord te bieden.