BARISTAis een adviesbureau dat ‘goed bestuur’ bij verenigingen wil versterken aan de hand van praktijkgerichte procesbegeleiding. We begeleiden op creatieve, efficiënte, transparante en betrokken wijze vernieuwings- en veranderingsprocessen in het maatschappelijke domein.

BARISTAZ ontwikkelt trajecten en concepten die zorgen dat maatschappelijke uitdagingen waar de verenigingen mee kampen, aangepakt kunnen worden door middel van goed bestuurlijke principes toe te passen.

Je kan bij BARISTAZ terecht voor thema’s als het versterken van bestuurskracht, het creëren van een gedragen visie, de betrokkenheid bij de leden verhogen, een financieel gezonde vereniging zijn en hoe communiceer je best als vereniging.

BARISTAZ profileert zich verder graag als kennispartner. We delen onze ervaringen maar kijken ook over het muurtje. 

Meet the BARISTAZ team

stijn_port

Stijn Werbrouck

Advisor en co-founder

Ik ben ruim 20 jaar aan de slag binnen verschillende lokale besturen, ik zetel reeds 15 jaar als bestuurder in meerdere VZW’s. Ook ben ik al 12 jaar actief in de private sport- en reissector.

Verenigingen zorgen voor de veerkracht van onze snel veranderende maatschappij. Deze verenigingen kunnen versterken, dat motiveert. De verenigingsbestuurder van onderuit helpen, is mijn plan en overtuiging. 

kevin_port

Kevin Buydts

Advisor en co-founder

Ik ben gepassioneerd door het rijke verenigingsleven waar ik ruim 10 jaar lang mij steentje bijdraag in verschillende verenigingen. Daarnaast was ik zes jaar actief bij ISB en ondersteunde ik professionals bij gemeenten op vlak van lokaal en regionaal sportbeleid. Sedert 2020 ben ik ook directeur lokaal bestuur bij de stad Dendermonde.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. 

Sander_port

Sander Renson

Advisor en co-founder

Een tiental jaar ben ik reeds aan de slag als sportfunctionaris. Daarnaast ben ik ook al twintig jaar actief als vrijwilliger in het verenigingsleven zowel als medewerker en als bestuurslid. Ik weet dus hoe het voelt om mee te draaien binnen een vereniging. 

Sport verbindt. De verenigingen ondersteunen om dromen te realiseren en doelstellingen te behalen, is wat me boeit en de nodige zuurstof geeft om te blijven door gaan!

Woorden die bij BARISTAZ passen zijn verbinding, realistisch, efficiënt, beweging, slim,
energiek en betrokken.